Руският президент Владимир Путин подписа указ за продажбата на газ

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за продажбата на газ
Коментари Харесай

Владимир Путин подписа указ за продажбата на газ на неприятелски страни. Поиска плащане в рубли

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за продажбата на газ на вражески страни, съобщи РИА Новости.

"В постановлението се показва, че в случай че въпросните страни желаят да купуват синьо гориво от Русия, те би трябвало да имат сметки в съветски банки ", уточни още медията.
"Новите правила влизат в действие от на следващия ден ", добави РИА Новости.

Да напомним, членките на Европейския съюз, Англия, Съединени американски щати и други страни жигосаха съветската експанзия против Украйна и замразиха банкови и други активи на съветски физически и юридически лица. В отговор Москва разгласи тези страни за вражески страни.

"Ако транзакциите, считано от 1-ви април 2022 година, не бъдат осъществявани в рубли, ние ще сметнем, че контрагентите от вражески страни не извършват отговорностите си по подписаните контракти ", съобщи съветският президент и добави, че следователно ще има цялостното право да приключи доставките на газ.

"Със глобите, които ни наложи Западът, ние в Русия плащаме цената за нашата независимост и право да бъдем самостоятелна страна. Ние плащаме цената за това, че отхвърляме да играем по непознати свирки, пазим нашите обичаи и отстояваме нашите ползи ", сподели още президентът по време на заседание, отдадено на развиването на авиационната индустрия.

"ЕС, като замрази сметките ни в евро, в действителност стартира да получава наши първични материали гратис. Ето какво стана - ние предоставяхме наши първични материали против пари, които бяха иззети от нас ", добави президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР