Руският президент Владимир Путин подписа указ, по силата на който

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, по силата на който
Коментари Харесай

Путин подписа указ за поставяне на икономиката на военновременни основи

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, по силата на който компании, неизпълнили в период дадените им от страната военни поръчки, могат да бъдат поставяни под " външна администрация ", съобщи Ройтерс.
Указът на процедура слага съветската стопанска система на военновременни основи, въпреки и публично военно състояние в страната да не е оповестено, с изключение на в отчасти или изцяло окупираните украински Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, показва организацията.

По силата на указа на президента министерството на стопанската система има цялостното право да отстранява управата на всяка неизпълнила в точния момент поръчките компания и да назначава на нейно място нова външна администрация.
През октомври Путин наложи военно състояние в окупираните зони на Украйна, само че се въздържа да стори същото и в самата Русия. Икономиката на страната обаче от ден на ден минава във военновременен режим, като заводи и фабрики работят на три смени, с цел да обезпечат нужните на армията, опитваща се да окупира огромни елементи от Украйна, материали и снабдяване.
Новият декрет ще се ползва по отношение на компании, които " нарушават отговорностите си по контракти с страната, в това число и не вземат ограничения, с цел да подсигуряват навременните доставки ", се показва в документа.

На въпрос дали Путин има намерение да разгласи военно състояние в страната представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори, че това е прерогатив на президента, само че не уточни, дали той възнамерява да го стори.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
02 Март 202320102 Март 2023349201 Март 2023137628 Фев 202355927 Фев 2023234227 Фев 20231237КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023173328 Фев 202382526 Фев 2023794618 Фев 20231602
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР