Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, с който нарежда

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, с който нарежда
Коментари Харесай

Путин нареди: Да се изплатят по 81 500 долара на семействата на загинали в Украйна и Сирия бойци

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден декрет, с който подрежда да се изплатят по 5 милиона рубли (81 500 долара) на фамилиите на починали в Украйна и Сирия членове на съветската Национална армия, съобщи Ройтерс.

Указът съставлява публично самопризнание, че членовете на Росгвардия са измежду жертвите на войната в Украйна, която Русия дефинира като специфична военна интервенция.

Тези сили, подчинени директно на Путин, са основани през 2016 година за битка с тероризма и проведената престъпност и бяха употребявани в страната за потушаване на мирни антиправителствени митинги. Западни анализатори преглеждат разполагането им в ранните етапи на войната в Украйна като знак за неоправдана убеденост, че Русия ще превземе бързо огромните градове, в това число столицата Киев, където Росгвардия би могла да бъде употребена за поддържане на реда. Всъщност съветските сили бяха отблъснати както от Киев, по този начин и от втория по величина украински град Харков, и в този момент са съсредоточени върху тежките сраженията в Донбас, показва Ройтерс.

Путин към този момент огласи схеми за обезщетяване на фамилиите на починали и ранени бойци. Русия не е актуализирала данните за жертвите си от 25 март, когато заяви за 1351 убити и 3825 ранени военнослужещи. Според Украйна и западните държавни управления обаче, жертвите са неведнъж повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР