Руският президент Владимир Путин планира пътуване до съседна Северна Корея,

...
Руският президент Владимир Путин планира пътуване до съседна Северна Корея,
Коментари Харесай

Путин е поканен в Северна Корея

Руският президент Владимир Путин възнамерява пътешестване до прилежаща Северна Корея, откакто е получил покана от Пхенян, разгласи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ДПА.

" Надяваме се визитата да се състои и съветският президент да направи посещаване в обозримо бъдеще ", сподели Песков.



След разрива в връзките на Запада с Москва след началото на пълномощабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година Русия се обърна за поддръжка към изолираната в интернационален проект Северна Корея, показва ДПА.

Путин се срещна със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия през есента на предходната година, като се счита, че тогава двамата водачи са разискали оръжейни доставки от Пхенян за Москва.



Понастоящем севернокорейският външен министър Чое Сон-хюи е на тридневна аудиенция в Москва, където са планувани диалози с съветския ѝ сътрудник Сергей Лавров. Песков сподели, че не е изключена и среща на севернокорейския първи посланик и с Путин.

Близо 50 страни наскоро осъдиха доставките на севернокорейски ракети на Русия и потреблението им против Украйна, показва ДПА. Наблюдатели считат, че двете страни се стремят да разширят оръжейната търговия между тях.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР