Руският президент Владимир Путин отбеляза, че досега не е имало

...
Руският президент Владимир Путин отбеляза, че досега не е имало
Коментари Харесай

Путин отново каза, че Русия е готова да удължи стратегически договор за въоръжението

Руският президент Владимир Путин означи, че до момента не е имало реакция от сътрудниците на предлагането на Русия за разширение на Договора за понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ - 3), заяви ТАСС
Руската федерация е подготвена до края на годината без предварителни условия за продължение на Договора СТАРТ-3, съобщи съветският президент на среща по отбранителни тематики, съобщи БГНЕС.
" Искам още един път да потвърдя позицията на Руската федерация: Русия е подготвена неотложно, допустимо най-скоро, тъкмо преди края на тази година, без каквито и да е предпоставки, да удължи контракта СТАРТ-3, с цел да няма по-късно пояснение на нашата позиция, споделям това публично ", сподели Путин пред публицисти.
Държавният глава на Русия напомни, че договорът следва да изтече. " Всичките ни оферти са на масата за разширение на този контракт, само че до момента не сме получили никаква реакция от сътрудници ", сподели Путин.
Договорът за ограничение на стратегическите нападателни оръжия беше подписан от Москва и Вашингтон през 2010 година. Според неговите условия всяка страна понижава стратегическите си въоръжения по подобен метод, че седем години след влизането му в действие и след това общият им брой не надвишава 700 единици за междуконтинентални балистични ракети (ICBM), подводни балистични ракети (SLBM) и тежки бомбардировачи (TB), 1550 единици за бойни глави, 800 единици за пускови установки на ICBM, SLBM и TB.
Договорът остава годен 10 години (до 5 февруари 2021 г.), в случай че не бъде сменен с следващо съглашение. Той може също да бъде продължен за не повече от пет години (тоест до 2026 година) по взаимно единодушие на страните.
Москва прикани Вашингтон да не отсрочва резолюцията за удължаването на контракта и го характеризира като " златен стандарт " в региона на разоръжаването. Отговаряйки на въпрос от сътрудник на ТАСС на 4 ноември, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери, че Съединени американски щати биха желали да сключат ново съглашение за надзор на оръжията с Русия, Китай и, евентуално, с няколко други страни. На спомагателния въпрос дали Съединени американски щати биха желали да разширят СТАРТ-3, притежателят на Белия дом не отговори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР