Руският президент Владимир Путин обвини САЩ и техните западни съюзници,

...
Руският президент Владимир Путин обвини САЩ и техните западни съюзници,
Коментари Харесай

Путин: САЩ плетат сценарий, за да ни въвлекат във война с Украйна

Руският президент Владимир Путин упрекна Съединени американски щати и техните западни съдружници, че подценяват опасенията за сигурността на Москва и съзнателно основават сюжет, предопределен да примами Русия във война, оповестява " Ройтерс ".

В първата си директна обществена изява от близо шест седмици по отношение на рецесията в Украйна Путин не сподели никаква податливост да отстъпи от настояванията за сигурност.

Вече можем да забележим, че главните съветски опасения бяха подценени , заключи той.

Русия упорства НАТО да спре всяко по-нататъшно разширение, да забрани на Украйна да се причисли към Алианса и да изтегли въоръжените си сили и оръжия от източноевропейските страни.
 Украйна усилва армията си, само че не поради Русия
Украйна усилва армията си, само че не поради Русия

Зеленски не има вяра, че войната с Русия е неизбежна

По думи на Путин Вашингтон не е угрижен за сигурността на Украйна, а за преодоляването на Русия.

" Това е казусът. В този подтекст Украйна е просто инструмент за реализиране на тази цел. Тя може да бъде реализирана с разнообразни средства: като ни въвлекат във боен спор и накарат своите европейски съдружници да наложат против нас тези тежки наказания, за които приказват Съединени американски щати през днешния ден ", изясни съветският президент.

Русия е струпала повече от 100 000 бойци на украинската граница , заради което западните страни притесняват, че Москва може да възнамерява нахлуване.

От своя страна Русия отхвърля тези изказвания, само че предизвестява, че може да предприеме неуточнени военни дейности, в случай че условията й за сигурност не бъдат изпълнени.
 Русия търси спомагателни уточнения от НАТО за гаранциите за сигурността
Русия търси спомагателни уточнения от НАТО за гаранциите за сигурността

Според Сергей Лавров досегашните не са задоволително задълбочени

На вчерашната си среща с украинския президент Володимир Зеленски английският министър председател Борис Джонсън упрекна с цел да изиска промени в архитектурата на сигурността в Европа.

Той също по този начин предизвести, че всяка съветска инвазия ще докара до военна и филантропична злополука.

" В Украйна има 200 000 мъже и дами с оръжие, те ще окажат доста, доста гневна и кървава опозиция. Мисля, че родителите, майките в Русия би трябвало да помислят върху този факт и доста се надявам президентът Путин да се отдръпна от пътя на спора и да проведем разговор ", уточни той.

От своя страна през вчерашния ден Зеленски подписа декрет за в границите на три години. Той обаче акцентира, че тази стъпка не е подбудена от опасност от Русия.
 Столтенберг: НАТО няма да изпрати войски в Украйна при съветска експанзия
Столтенберг: НАТО няма да изпрати войски в Украйна при съветска експанзия

Англия обаче обмисля изпращане на оръжия в Естония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР