Руският президент Владимир Путин обсъди конфликта в Украйна с френския

...
Руският президент Владимир Путин обсъди конфликта в Украйна с френския
Коментари Харесай

Путин уверява Макрон, че правят всичко възможно да запазят живота на цивилните

Руският президент Владимир Путин разиска спора в Украйна с френския си сътрудник Еманюел Макрон по телефона в петък, като му описа за метода на Москва към евентуална договорка за преустановяване на военните дейности , заяви Кремъл, оповестява " Ройтерс ".

" В отговор на загрижеността, изразена от Еманюел Макрон, съветският президент акцентира, че съветските въоръжени сили , които вземат участие в специфичната военна интервенция, вършат всичко допустимо, с цел да запазят живота на цивилните , в това число посредством образуване на филантропични коридори за тяхната безвредна евакуация ".
 Путин се оплака на Шолц, че Украйна бави договарянията
Путин се оплака на Шолц, че Украйна бави договарянията

Киев правел все по-нереалистични оферти

Президентите разискаха процеса на договарянията сред Москва и Киев. " Владимир Путин и Еманюел Макрон разискаха положението на нещата по време на договарянията на съветските и украинските представители ", се споделя в известието.

" В този подтекст бяха изложени главните подходи на съветската страна за разработване на вероятни съглашения ", се споделя в известието на Кремъл.

Макрон е " извънредно угрижен " за обстановката в Мариупол , който бе обиден от непрекъснати обстрели през последните дни, съгласно офиса на френския президент. Разговорът продължи малко повече от един час, добави Елисейският замък.

Путин упреква Киев във военни закононарушения , " беше привлечено вниманието към многочислените военни закононарушения, осъществявани всекидневно от украинските сили за сигурност ", добавя Кремъл за диалога сред Путин и Макрон. " По-специално масирани ракетни и артилерийски офанзиви против градовете на Донбас ".
 Русия: Страните оптимално сближиха позициите за неутралитета на Украйна
Русия: Страните оптимално сближиха позициите за неутралитета на Украйна

Среща сред президентите е допустима едвам след сключване на кротичък договор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР