Руският президент Владимир Путин няма реална представа какво се случва

...
Руският президент Владимир Путин няма реална представа какво се случва
Коментари Харесай

Руските служби не смеят да кажат на Путин какво се случва в Украйна

Руският президент Владимир Путин няма действителна визия какво се случва в Украйна, тъй като съветските военни не смеят да го осведомят за загубите на съветската войска, страхувайки се от реакцията му, предадоха „ Ню Йорк поуст “ и „ Асошиейтед прес “, цитирайки разкрита информация на американското разузнаване.

Американските служби осведомят, че се усилва напрежението сред Путин и Министерството на защитата в лицето на Сергей Шойгу. Той беше един от най-доверените членове на вътрешния кръг на Путин. След началото на военната експанзия против Украйна на 24 февруари Шойгу изчезна от медийното пространство, има информация, че е получил инфаркт. Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че съветниците на Путин не му дават действителната информация за протичащото се в Украйна.

Вече над един месец украинските служби сполучливо бранят земята си и нанасят тежки провали на съветските нашественици. „ Ахилесова пета на автокрациите (като Русия) е, че там няма хора, които да кажат истината на властимащите. Такова нещо виждаме в Русия “, съобщи дипломатът. Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че Путин няма достъп до акуратна информация за неуспехите на съветската войска в Украйна. По думите на Кърби от Пентагона са стигнали до заключението, че Путин не е изцяло осведомят от своето военно ведомство за събитията на украинска земя. Президентът на РФ не схваща изцяло степента на неуспех на неговите бойци.

Строгата изолираност на Путин по време на пандемията и готовността да порицае обществено съветници, които не споделят неговите възгледи, са основали известна нерешителност или даже боязън измежду висшите чинове на съветската войска. Путин получава непълни или прекомерно оптимистични отчети за напредъка на съветските сили, което основава климат на съмнение сред него и високопоставените военачалници. Путин няма и цялостно схващане на това какъв брой пагубни са западните наказания върху съветската стопанска система. Войната се развива зле за съветския агресор. Украинските сили освен удържат позициите си, само че към този момент на някои места минаха в контраофанзива. Висшите съветски чиновници са внимателни от даването на правдиви оценки, тъй като се опасяват, че персонално те ще бъдат държани виновни от Путин за неуспехите на бойното поле. Строго защитавана загадка е какви са източниците на Съединени американски щати в Кремъл. Но откогато Путин стартира да струпва войски край Украйна предходната година, американското разузнаване доста тъкмо планува всеки негов идващ ход, в това число нашествието в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР