Руският президент Владимир Путин не е в списъка с гостите

...
Руският президент Владимир Путин не е в списъка с гостите
Коментари Харесай

Дейли телеграф: Путин не е поканен на погребението на Елизабет Втора заради руското нахлуване в Украйна

Руският президент Владимир Путин не е в листата с гостите за погребението на починалата английска кралица Елизабет Втора , оповестява в. " Дейли телеграф ".

Според дипломатически източници, представени от английското издание, съветски държавни представители няма да бъдат поканени на погребението на кралицата поради подхванатото от Путин навлизане в Украйна.

Решението е отражение на съвсем цялостното заледяване на дипломатическите връзки сред Лондон и Москва след началото на съветската инвазия през февруари, отбелязва вестникът.

По този метод Русия става една от едвам трите страни, чиито длъжностни лица не са поканени на погребението. Представители на всички страни, с които Англия има дипломатически връзки, са поканени, като се изключи Беларус, Мианма и Русия, показва изданието.

Иран е поканен единствено на посланическо равнище – решение, обвързвано с продължителното дипломатическо напрежение поради иранската нуклеарна стратегия, задържането на хора с двойно, в това число английско, поданство и оказването на поддръжка от Техеран, както твърди Лондон, за тероризма в Близкия изток.

Англия и Северна Корея откриха дипломатически връзки през 2000 година, само че севернокорейският водач рядко пътува в чужбина и надали ще пристигна за събитието.

Около 500 задгранични високопоставени представители се чака да участват на погребението другия понеделник в Уестминстърското абатство в Лондон, отбелязва " Дейли телеграф ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР