Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да разгледа проект

...
Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да разгледа проект
Коментари Харесай

Путин с нова наредба. Не е доволен от съдържанието в мрежата

Руският президент Владимир Путин подреди на държавното управление да прегледа план за основаване на нова система за блокиране на достъпа до " нездравословно " интернет наличие, макар че детайлностите не се разгласяват, съобщи Ройтерс.

Новата система се съдържа в лист от президентски наредби на уеб страницата на Кремъл, където тя е разказана като " саморегулиращ се указател на нездравословно наличие ", който ще се употребява за отбрана на малолетните и малолетните. Кремъл ще я прегледа до 1 юни.

Руски медии оповестиха през днешния ден за наредбата, датирана от четвъртък.

Путин е намеквал за проекти за по-мащабни ограничения против несъмнено наличие в интернет. Руският президент упреква международната мрежа, че дава на младежите нездравословно наличие и подтиква към присъединяване в улични митинги на политически съперници, които управляващите дефинират като екстремисти, отбелязва Ройтерс. Миналата година Русия ускори натиска си върху задграничните софтуерни компании, като им наложи санкции, в това число санкция от близо 100 милиона $ на Google за отвод да изтрие неразрешено наличие.

През декември предходната година Путин сподели поддръжката си за предложение на членове на неговия съвет по човешки права, което планува да се сътвори нов непринуден механизъм за възбрана на нездравословно наличие. Руските онлайн платформи ще би трябвало да го одобряват, с цел да получават преференциално отношение по отношение на задграничните платформи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР