Руският президент Владимир Путин направи странно изказване относно възможността НАТО

...
Руският президент Владимир Путин направи странно изказване относно възможността НАТО
Коментари Харесай

Как Путин разтълкува предупреждението на Макрон за натовски войски в Украйна

Руският президент Владимир Путин направи необичайно изявление по отношение на опцията НАТО да изпрати свои сухопътни войски в Украйна. По думите на военнопрестъпника „ това няма да промени нищо “ на фронта.

„ Ако приказваме за публични военни контингенти от непознати страни, съм сигурен, че това няма да промени обстановката на бойното поле. Това е най-важното, както и изпращането на оръжия не трансформира нищо ", сподели съветският държавен глава.

Това слага под въпрос непрекъснатите закани на Москва към Запада, в това число нуклеарни, които заговориха за сюжет да изпратят свои сили в помощ на въоръжените сили на Украйна – нещо, което сега НАТО не счита да прави. И тази позиция бе декларирана от не един европейски водач, в това число и от шефа на Алианса Йенс Столтенберг.

Факт е обаче, че въпросните западни оръжия, които „ не трансформират нищо “ на фронта, стопираха опцията Русия да окупира Киев и Украйна, а тридневната специфична интервенция се трансформира в продължителна кървава война, от която за момента не се вижда излаз.

В изявлението си за съветски медии Путин предизвести също, че в случай че в Украйна влязат полски войски, те няма повече да излязат. Той пропагандира и тезата, че Варшава ще изиска да си върне земите, които счита за исторически свои. Реално това е следващата неистина, която Русия тиражира като собствен разказ – по какъв начин другите страни желаят да окупират Украйна, до момента в който съветската войска, разрушавайки украинските градове и села, я освобождава от агресорите - изявление, в което няма никаква логичност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР