Руският президент Владимир Путин може да е заложил капан за

...
Руският президент Владимир Путин може да е заложил капан за
Коментари Харесай

ISW: Путин може да готви капан за ЧВК Вагнер

Руският президент Владимир Путин може да е заложил " капан " за наемниците на Вагнер, предлагайки Беларус като територия, където сякаш могат да бъдат в сигурност. Това пише  " Институтът за проучване на войната " в отчет от 26 юни.

Ръководителят на Кремъл сподели на представители на паравоенната формация след несполучливия протест, че имат три благоприятни условия: да продължат да се бият в съветските въоръжени сили, да подадат оставка или да последват водача си Евгений Пригожин в Беларус.

Според военни анализатори обаче Кремъл ще счита тези, които заминат за Беларус, за предатели. Независимо дали против тях се вземат незабавни ограничения.

„ Възможно е Путин да нарежда Беларус като леговище за бойците на Вагнер като капан ", се споделя в скорошен отчет. „ Също по този начин би трябвало да се означи, че Путин призна, че е дал персонално заричане, че чиновниците на Вагнер, които са отишли ​​в Беларус, ще бъдат в сигурност там. ”

Според военни откриватели тези думи на Путин в дълготраен проект наподобяват съмнителни.

ISW напомни, че беларуският политик Александър Лукашенко към този момент е предал на Москва 33-ма арестувани наемници от Вагнер и ги е употребявал като лост против Кремъл през 2020 г. И нищо няма да го спре да го направи още веднъж.

Припомняме, че ISW признава, че ЧВК " Вагнер " ще престане да съществува. Анализаторите от Института за проучване на войната са склонни към два сюжета: наемниците от паравоенното формирование могат да бъдат изцяло интегрирани в структурата на съветското министерство на защитата или разграничени на две обособени групи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР