Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че ще успява да

...
Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че ще успява да
Коментари Харесай

Путин: Доналд Тръмп не ми е годеница, че да се разочаровам от него

Руският президент Владимир Путин изрази вяра, че ще съумява да намира взаимни отстъпки с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в полза на народите на двете им страни и на други страни, съобщи ТАСС.

Путин похвали Тръмп за умеенето му да изслушва

" В активността си Тръмп се управлява от националните ползи на своята страна, а аз - на моята. Много разгадавам да ни се удаде, както е казвал и президентът на Съединени американски щати, да намираме някакви взаимни отстъпки при решаването на двустранните и интернационалните проблеми, с цел да се вземат решение те в ползите както на американския, по този начин и на съветския народ, и в ползите на доста други страни, имайки поради огромната ни отговорност за интернационалната сигурност ", сподели Путин в края на визитата си в Китай.
 Владимир Путин БГНЕС
Той дефинира като доверчив въпрос на публицист дали се е разочаровал от Тръмп. " Той не ми е избраница, и аз не съм му избраница, не съм му избраник, ние се занимаваме с държавна активност ", сподели съветският президент.

Тръмп: С Путин се разбираме доста, доста добре

Путин означи, че счита за неточно да разисква развиването на вътрешнополитическата обстановка в Съединени американски щати. " Това не е наша работа, това си е работа на Съединените щати ", сподели той.

Историческа среща сред Тръмп и Путин (СНИМКИ/ВИДЕО)

Москва си резервира правото да редуцира още броя на дипломатите на Съединени американски щати в Русия, само че към този момент няма да го прави, съобщи съветският президент. Путин подсети, че Москва и Вашингтон са се споразумели да изравнят броя на дипломатическите чиновници в Русия и Съединени американски щати. В Русия са работели към 1300 американски дипломати, а съветските в Съединени американски щати са 455.
 Владимир Путин БГНЕС
При това, по думите на Путин, в тези 455 чиновници Русия е присъединила и 155 души, работещи към Организация на обединените нации, които " строго видяно, не са дипломати с акредитация от Държавния департамент на Съединени американски щати, а са сътрудници на интернационална организация ".

Русия упрекна Съединени американски щати, че заплашват сигурността на нейни жители

" Така че, строго видяно, в случай че приказваме за цялостен паритет, от 455-те дипломати на Съединени американски щати в Москва би трябвало да се извадят 155. Затова си оставяме правото да вземем решение и по тази численост американски дипломати, само че към този момент няма да го вършим. Да забележим по какъв начин обстановката ще се развие по-нататък ", сподели Путин. Той разгласи, че ще разпореди на министерството на външните работи на Русия да се обърне към американски съд поради изземването на съветска дипломатическа благосъстоятелност в Съединени американски щати.

Руски дипломати започнаха да напущат консулството в Сан Франциско

" Що се отнася до постройките и оборудванията на съветската дипломатическа задача в Съединени американски щати, това фактически е нещо невиждано. Американската страна лиши Русия от правото да употребяваме наше имущество. Това е очевидно нарушаване на имуществените права на съветската страна ", съобщи Путин.

  По тематиката Русия упрекна Съединени американски щати, че заплашват сигурността на нейни жители Путин прикани света да не се поддава на страстите поради Северна Корея
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР