Руският президент Владимир Путин има тайна собственост в Монако, а

...
Руският президент Владимир Путин има тайна собственост в Монако, а
Коментари Харесай

Pandora Papers! Путин с имот в Монако, Зеленски имал офшорка

Руският президент Владимир Путин има загадка благосъстоятелност в Монако, а чешкият министър председател Андрей Бабиш не е заявил офшорка, която е купила две къщи в Южна Франция за 12 милиона лири. Това сочи новото огромно следствие, оповестено през вчерашния ден от Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ).

Разследването на по този начин наречените „ Pandora Papers “, в което вземат участие към 600 публицисти от десетки медии, в това число The Washington Post и The Guardian, се основава на приключването на към 11,9 милиона документа от 14 компании, предоставящи финансови услуги по света.

„ Pandora Papers “ разкриват, че кралят на Йордания има благосъстоятелност за над 70 милиона лири във Англия и Съединени американски щати. Бившият министър председател на Англия Тони Блеър пък е икономисал 312 000 лири налози при покупката на лондонския си офис. Той купува офшорка, която има постройката.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е трансферирал офшорка малко преди да завоюва изборите.

Юридическа компания, учредена от президента на Кипър Никос Анастиадис е предоставяла филшиви притежатели на компании, в това число и на съветски олигарх с обвинявания за машинация

Президентът на Еквадор Гиермо Ласо има концерн в Северна Дакота, който заплаща всеки месец на околните му.

Неофициалната трета брачна половинка на някогашния президент на Казахстан Нурсултан Назърбаев - Асел Курманбаева е получила 30 милиона $ за нищо от офшорки.

Сръбският финансов  министър Синиша Мали през Trydent Trust има първокласни парцели в България. През 2015 година Мали отхвърли да има 24 жилището в първокласен жилищен комплекс на българското Черноморие. Той даже даде обещание да даде на публицистите ключовете от тези жилища, в случай че потвърдят, че в действителност са негови. Сега това се знае сигурно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР