Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин

...
Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин
Коментари Харесай

Русия и Китай обсъдиха стратегически въпроси

Руският президент Владимир Путин и китайският му сътрудник Си Дзинпин разискаха в телефонен диалог координационните си дейности на интернационалната сцена по отношение на поддържането на мира и стабилността. Двамата водачи ще продължат да бъдат в непрекъснат работен контакт, оповестяват от пресслужбата на съветския президент.

Обсъден е бил също по този начин и въпросът по отношение на пандемията от ковид, както и координацията сред двете страни за създаването и производството на ваксина.

" Във връзка с 20-годишнината от подписването на Договора за добросъседство сред Русия и Китай, която се навършва през 2021 година, ще продължи задълбочаването на връзките в областта на енергетиката и индустрията. Специално внимание е отделено на провеждането на Годината на руско-китайското научно-техническо и новаторско съдействие ", допълват от Кремъл.

" Двамата ръководители се поздравиха за идната Нова година. Също по този начин беше дадена висока оценка на двустранните връзки и беше установено, че те са достигнали най-високи равнища в историята ", допълват от съветската президентска пресслужба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР