Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху са

...
Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху са
Коментари Харесай

Путин и Нетаняху се договориха да подобрят военното сътрудничество в Сирия

Руският президент Владимир Путин и израелският министър председател Бенямин Нетаняху са се договорили да подобрят военното съдействие в Сирия, написа израелското електронно издание The Times of Israel.
Руският президент Владимир Путин сподели пред премиера Бенямин Нетаняху, че двете страни би трябвало да подобрят своето военно съдействие в Сирия, заяви пресслужбата на съветския президент, представена от изданието.
Путин акцентира смисъла на идните съвещания сред специалисти по защитата от двете страни по време на диалога, който се организира по самодейност на Нетаняху, оповестиха от Кремъл, заяви организация Фокус.
Двамата водачи обмислят персонална среща, се споделя в известието.
Връзките сред двете страни се обтегнаха след доставката от Русия на системата за противоракетна защита С-300 на Сирия след 17 септември, когато съветски разследващ аероплан беше свален от сирийски сили, които реагираха на израелска офанзива против сирийското въздушно пространство.
Русия упрекна Израел за случая, при който починаха 15 съветски военни. Израел изрично отхвърли отговорността.
Въпреки че Путин в началото сподели пред кореспонденти, че случаят се дължи на " верига от трагични инцидентни условия ", съветското министерство на защитата по-късно съобщи, че Израел е виновен, казвайки, че изтребителите на израелските военновъздушни сили са употребявали съветския аероплан като прикритие. Израел отхвърли обвиняванията.
Тел Авив неведнъж съобщи, че няма да разреши на Иран или неговите шиитски милиции да открият непрекъснато наличие в следвоенна Сирия. Той започва многочислени офанзиви против цели, за които се споделя, че съставляват опасност за сигурността му.
Русия, която е главен бранител на сирийския президент Башар Асад, поддържа гореща линия за разрешаване на спорове с Израел, позволявайки на еврейската страна да прави офанзивите, когато бъде авансово осведомена.
Путин и Нетаняху също разискаха израелските интервенции на границата с Ливан, съгласно изказването.
Във вторник Израелските отбранителни сили оповестиха началото на интервенция " Северен щит ", с цел да открият и унищожат трансграничните тунели, изкопани от ливанската терористична група " Хизбула ". Засега се оповестява за откриването на два такива тунела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР