Руският президент Владимир Путин е загубил доверие в своите генерали.

...
Руският президент Владимир Путин е загубил доверие в своите генерали.
Коментари Харесай

Путин загуби доверие в армията си, изпрати двама командири да превземат един град

Руският президент Владимир Путин е изгубил доверие в своите генерали. Той толкоз се опасяваше, че подчинените му още веднъж ще се провалят със задачата, че повери завладяването на Лисичанск на двама командири по едно и също време.

Това се споделя в отчет на военните специалисти от Института за проучване на войната (ISW), който следи ежедневно развиването на войната в Украйна. Командирът на Централния боен окръг на РФ генерал-полковник Александър Лапин и командващият Въздушно-космическите сили на страната-агресор Сергей Суровикин са виновни за завладяването на Лисичанск.

Участието на двама толкоз високопоставени офицери в една и съща задача на дребен сектор от фронта е удивително и евентуално демонстрира значимостта, която съветският президент Владимир Путин е отдал на Лисичанск.

Украинската войска разгласи през вчерашния ден, че се е изтеглила от Лисичанск - стратегически град в източната част на страната, който от седмици бе подложен на яростни офанзиви от съветските въоръжени сили и сепаратистите. Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание, че украинските сили ще се върнат в Лисичанск. Ако командирите на нашата войска изтеглят хората от избрани точки на фронта, където врагът има най-голямо преимущество, а това се отнася и за Лисичанск, това значи единствено едно нещо - че ще се върнем с помощта на нашата тактичност, с помощта на увеличението на доставките на съвременни оръжия, сподели Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР