Руският президент Владимир Путин е внесъл поправка в приетия на

...
Руският президент Владимир Путин е внесъл поправка в приетия на
Коментари Харесай

Путин иска да се отнема гражданство и за дискредитиране на армията

Руският президент Владимир Путин е внесъл корекция в признатия на първо четене законопроект за опцията за лишаване на съветско поданство , заяви държавната осведомителна организация РИА Новости, базирайки се на документа.

Президентската корекция предлага да се лишава поданство за фалшификации за армията, нейното дискредитиране, присъединяване в нежелани организации и апели за нарушение на териториалната целокупност на страната. Това ще бъде допустимо без значение от момента на осъществяване на дейностите, представляващи опасност за сигурността на Русия, и " датата на определяне на обстоятелството на осъществяване на тези дейности ".

В началото на април Думата одобри законопроекта на първо четене. В истинския документ се предлага лишаване на поданство за тежки закононарушения против страната , терористична активност, трафик на опиати и подправяне на документи.
 Путин ще дава по-лесно съветско поданство на всички украинци
Путин ще дава по-лесно съветско поданство на всички украинци

Досега процедурата важеше за жителите на окупираните територии

Членът за " военните имитации " (207.3 от Наказателния кодекс - обществено разпространяване на умишлено погрешна информация за потреблението на въоръжените сили) се появява в съветския Наказателен кодекс дружно с членове за дискредитиране на армията след началото на съветската инвазия в Украйна. Той планува до 15 години отнемане от независимост - в случай че действията " са довели до тежки последствия ".

Основната цел на законодателството за " подправените вести " е да остави в обществения дискурс единствено формалната позиция по някои публично значими въпроси. Всяка неофициална информация, която не е утвърдена от длъжностно лице, би трябвало да бъде изключена от дискусионното пространство на съветски език под опасността от административно или наказателно гонене.

" Поправката на президента във връзка с неправителствените организации, както и другите упоменати случаи, е доста основна и безусловно обективна " , съобщи Василий Пискарев, началник на комисията по сигурността в Държавната дума, представен от " Интерфакт ".
 Нов закон планува затвор за фалшив против съветската войска
Нов закон планува затвор за фалшив против съветската войска

Законопроектът планува и санкции при приканване към наказания против Русия

Той счита, че " в случай че хората, които са положили клетва за честност към Русия при приемане на поданство и са дали обещание да съблюдават нашите закони, са я нарушили, те умишлено са прекратили съглашението с страната , която им е предоставила отбрана и права на съветски жители, а това дава право на страната да анулира решението за даване на поданство ".

Според Пискарев " към днешна дата активността на 67 задгранични организации е приета за нежелана на територията на Русия ".

" Всъщност те са доста повече и интензивно вземат участие в антируски действия, в това число разпалване на междуетническа и междуконфесионална ненавист, намесват се в избори, въвличат младежи в приложимост на опиати и деструктивни действия, ЛГБТ агитация, както и присъединяване в набиране на средства за финансиране на врага ", споделя още ръководителят на комисията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР