Руският президент Владимир Путин е приел за сведение резолюцията на

...
Руският президент Владимир Путин е приел за сведение резолюцията на
Коментари Харесай

Пълен обрат: Путин отказва на руския парламент да признае Донецк и Луганск за независими народни републики

Руският президент Владимир Путин е приел " за сведение " резолюцията на съветския парламент (по-точно Думата, долната камара) за неотложно самопризнание на самостоятелност на Донецката и Луганската република.

Според него обаче такова самопризнание е в нарушаване на Минските съглашения, оповестява съветската държавна осведомителна организация ТАСС, базирайки се на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков категорично уточни, че Путин няма обвързване да направи освен това по отношение на тази резолюция (тя беше импортирана от комунистите на Генадий Зюганов), в случай че не желае – нямало правилник за това, съобщи Актуално.

И акцентира, че фактически желаното с тази резолюция не подхожда на Минските съглашения.

Това е фактически ослепителен образец за настроенията измежду нашите депутати. Но президентът подчертава, че е най-важно да има урегулиране на обстановката в Югоизточна Украйна и реализирацията на контрактуваното в Минск, сподели още Песков. Междувременно ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Брюксел е подготвен с пакет от доста съществени наказания против Русия, в случай че съветската войска навлезе в Украйна. Фон дер Лайен посочи, че може да бъдат въведени забрани за импорт на технологии в Русия от страна на Европейски Съюз и то такива, от които Русия се нуждае.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР