Руският президент Владимир Путин е подписал указ за преустановяването от

...
Руският президент Владимир Путин е подписал указ за преустановяването от
Коментари Харесай

Путин подписа указ за излизането на Русия от договора за ракетите

Руският президент Владимир Путин е подписал декрет за преустановяването от страна на Русия на използването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, оповестяват от Кремъл, представени от съветските медии.

Указът влиза в действие от датата на подписването му. Путин разгласи на 2 февруари, че Русия стопира да извършва отговорностите си по контракта.

Отбелязва се, че Русия ще спре осъществяването на контракта, до момента в който Съединени американски щати не отстранят всички нарушавания на отговорностите си по съглашението или до прекратяването на неговото деяние.
 И Русия излиза от Договора за ракетите
И Русия излиза от Договора за ракетите

Путин замразява диалозите, " огледална реакция " на дейностите на Съединени американски щати

През 1987 година Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати подписаха Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. До юни 1991 година договорът беше изпълнен: Съюз на съветските социалистически републики унищожи 1846 ракетни системи, а Съединени американски щати - 846.

Въпреки това на 2 февруари, след поредност от взаимни обвинявания за нарушение на контракта, американският президент Доналд Тръмп разгласи отдръпването на Съединени американски щати от контракта. От своя страна Русия неведнъж заявяваше, че спазвала прецизно отговорностите си по съглашението.

Кремъл настоя, че Русия ще отговори огледално на такава стъпка. Путин акцентира, че всички оферти за разоръжаване на Москва " оствата на масата и вратите са отворени ", само че изиска да не се водят никакви договаряния за разоръжаване.
 Съединени американски щати потвърдиха, изтеглят се от контракта с Русия за ракетите на 2 февруари
Съединени американски щати потвърдиха, изтеглят се от контракта с Русия за ракетите на 2 февруари

Съюзниците на Съединени американски щати от НАТО изцяло подкрепяли решението им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР