Руският президент Владимир Путин е изложил няколко условия за да

...
Руският президент Владимир Путин е изложил няколко условия за да
Коментари Харесай

Путин е поставил условия пред Ердоган за среща със Зеленски

Руският президент Владимир Путин е изложил няколко условия с цел да бъде преустановен огъня в Украйна. Това е станало по време на телефонен диалог с турския му сътрудник Реджеп Таийп Ердоган.

Информацията заяви УНИАН, цитирайки прессекретаря на турския президент Ибрахим Калин пред турския вестник Хюриет. По думите му, Ердоган е предложил да провежда среща сред президентите на Русия и на Украйна - Владимир Путин и Володимир Зеленски за прекъсване на войната.

Калин декларирал, че в случай че Зеленски е подготвен за среща, то Путин е изтъкнал фактори, които, по думите му, е належащо да бъдат решени с цел да се състоят каквито и да са договаряния на равнище президенти.
 Русия не вижда спънки за среща Путин-Зеленски, само че единствено за подписване на съглашение
Русия не вижда спънки за среща Путин-Зеленски, само че единствено за подписване на съглашение

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров

" Първо, това е неутралитетът на Украйна, т.е. нейното предпочитание да отхвърли задачата си за участието в НАТО (което е записано в конституцията на страната - б.р.). Второ, разоръжаването и взаимните гаранции за сигурност в подтекста на австрийския модел. Трето, процесът, който съветската страна назовава " денацификация ", премахването на спънки пред необятното потребление на съветския език в Украйна. Смята се, че е реализиран прочут прогрес по първите четири члена от настоящите договаряния . Твърде рано е да се каже, че има цялостно единодушие или че следва съглашение подписа ", сподели Калин.

Той добави, че Путин е сложил още две претенции, които са били " най-трудните въпроси " - признаването от Киев на анексията на Крим и две така наречен " републики " на Донбас . Калин посочи, че последните два въпроса " са неприемливи претенции за Украйна и интернационалната общественост ".
 Доц. Пламен Ралчев: Турция желае да завоюва алена точка на гърба на Европа
Доц. Пламен Ралчев: Турция желае да завоюва алена точка на гърба на Европа

Кризата от политическа и военна се трансформира в риалити формат

" Ако се реализира точка по първите четири члена и се реализира съглашение, тогава може да има полемика на равнище водачи на пети и шести член ", сподели представителят, добавяйки, че в случай че се проведат договаряния, " това може да бъде опция за съглашение и завършек на войната. " ".

Припомняме, на 17 март външният министър Дмитрий Кулеба организира диалози с турския си сътрудник а. След тази намира се появи информация, че Турция е подготвена да прегледа опцията в бъдеще да стане един от гарантите за сигурността на Украйна.
 Турция отхвърля дроновете ѝ за Украйна да са военна помощ
Турция отхвърля дроновете ѝ за Украйна да са военна помощ

В опит да резервира положителни връзки с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР