Руският президент Владимир Путин днес заяви, че военният транспортен самолет

...
Руският президент Владимир Путин днес заяви, че военният транспортен самолет
Коментари Харесай

Владимир Путин: Украйна свали руския Ил-76 с ракетна система "Пейтриът"

Руският президент Владимир Путин през днешния ден съобщи, че военният транспортен аероплан Ил-76, който бе свален в Белгородска област предходната седмица, е бил изумен с ракети, изстреляни от доставена от Съединени американски щати система за противовъздушна защита " Пейтриът " (Patriot), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин също по този начин сподели, че Русия, като Украйна, желае да бъде осъществено интернационално следствие на случилото се.

Москва упреква Киев, че е свалил самолета Илюшин-76 и е умъртвил всички 74 души на борда, в това число 65 пленени украински бойци, които по думите му щели да бъдат сменени за съветски военнопленници.

Украйна нито удостовери, нито отхвърли, че е свалила самолета и изиска доказателства за това кой е бил на борда.

" Самолетът беше свален и бе дефинитивно открито, че това е станало с американска система " Пейтриът " – експертният разбор към този момент откри това ", сподели Путин. " Настояваме да бъде осъществено интернационално следствие. Никоя интернационална организация не се наема да направи това ", добави той и съобщи, че Русия публично насочва искане такова следствие да бъде осъществено.

Според Путин Украйна е изстреляла две ракети против самолета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР