Руският президент Владимир Путин днес ще се срещне с беларуския

...
Руският президент Владимир Путин днес ще се срещне с беларуския
Коментари Харесай

Лукашенко заминава на работна визита в Москва

Руският президент Владимир Путин през днешния ден ще се срещне с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, заяви пресцентърът на Кремъл, представен от Ройтерс.

Информацията бе оповестена едвам два дни след като Путин предизвести, че всяка експанзия против Беларус ще бъде считана за офанзива против Русия.

По-рано тази седмица Варшава реши да разположи военни елементи по полско-беларуската граница заради идването на наемници от " Вагнер " в Беларус. 

Путин от своя страна сподели, че Москва ще употребява всички средства, с които разполага, с цел да противодейства на всевъзможни враждебни дейности против Минск. 

В четвъртък беларуските управляващи оповестиха, че бойците на Евгений Пригожин са почнали да образоват военнослужещи от специфичните части на страната, като ученията се организират на боен полигон край град Брест, близо до полската граница.

Пресцентърът на Кремъл през днешния ден изясни, че Лукашенко идва в Русия на работна аудиенция, на която ще разиска с съветския държавен глава двустранното стратегическото партньорство. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР