Руският президент Владимир Путин даде днес ясен сигнал, че е

...
Руският президент Владимир Путин даде днес ясен сигнал, че е
Коментари Харесай

Путин даде сигнал, че е готов да нареди атака срещу Украйна

Руският президент Владимир Путин даде през днешния ден явен сигнал, че е подготвен да стартира нахлуване против Украйна, а минути по-рано горната камара на Народното събрание му позволи това.

Путин съобщи пред публицисти, че признава суверенитета на самообявилите се Донецка и Луганска национални републики върху цялата територия на украинските Донецка и Луганска област, а освен в по-тесните граници на оповестените през 2014 година сепаратистки анклави, съобщи френската осведомителна телевизия Бе Еф Ем.

Сега съвсем половината от територията на тези области е под контрола на Киев.

Путин сподели още, че е подготвен да " демилитаризира Украйна " и че влизането на съветската войска в страната ще зависи от обстановката " на място ".

Путин съобщи също, че Минските съглашения повече на съществуват и упрекна за това украинското управление, което отказвало да ги съблюдава и изчерпало търпението на Русия.

По-рано през днешния ден Съветът на федерацията, официално позволи на Путин да употребява въоръжените сили на Русия отвън страната във връзка със обстановката в Донбас, съобщи ТАСС.

Резолюция беше призната единомислещо във на изключително съвещание на горната камара на Народното събрание, 153 сенатори гласоподаваха за решението.

„ Съветът на федерацията взема решение да даде единодушие на президента на Руската федерация за потребление на въоръжените сили на Руската федерация отвън територията на Руската федерация въз основа на общопризнатите правила и правила на интернационалното право. Общият брой формированията на въоръжените сили на Руската федерация, техните региони на деяние, техните задания, срокът на престой отвън територията на Руската федерация се дефинират от президента на Руската федерация в сходство с Конституцията на Руската федерация ". се споделя в постановлението, което влиза в действие от момента на приемането му.

Руските въоръжени сили ще бъдат употребявани според договорите за другарство, съдействие и взаимопомощ, които Путин подписа нощес в Кремъл с водачите на самообявилите се Донецка и Луганска национални републики, сподели Андрей Клишас, ръководител на комисия в Съвета на федерацията, представен от ТАСС.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР