Руският президент разпореди ново 30-процентно увеличение на въоръжените сили на

...
Руският президент разпореди ново 30-процентно увеличение на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Путин разпореди ново 30-процентно увеличение на въоръжените сили на Руската федерация

Руският президент разпореди ново 30-процентно нарастване на въоръжените сили на Руската федерация. От 1,150 млн. те ще набъбнат на 1,500 млн. военнослужещи, стана ясно на излъчена по държавната телевизия среща на Владимир Путин с висшето командване.

На обичайното годишно заседание с разширената гилдия на министерството на защитата Владимир Путин съобщи, че срещу Русия се употребяват опциите и военният капацитет на всички съществени натовски страни. Той изрази убеденост, че все пак поставените задания ще бъдат изпълнени.

" На всички територии на Руската федерация, в това число на новите територии, ще бъде обезпечена сигурността на всички наши жители ", уточни Путин, имайки поради анексираните елементи от Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област в Украйна.

Той акцентира, че Русия ще продължи да поддържа и усъвършенства бойната подготвеност на нуклеарните си сили.

" Това е основната гаранция за запазването на нашия суверенитет и териториална целокупност, на стратегическия паритет и на салдото на силите в света като цяло ".

Путин упрекна западните страни за обстановката в Украйна и за следващ път изрече тезата си, че спорът там е бил неминуем.

" Бойните дейности постоянно са свързани с нещастия и със загубата на хора. Добре разбираме това и си даваме сметка. Но доколкото това е неизбежно, по-добре през днешния ден, в сравнение с на следващия ден ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР