Руският президент предложи да се удължи Договорът за мерки за

...
Руският президент предложи да се удължи Договорът за мерки за
Коментари Харесай

Путин: Удължаване на СТАРТ-3 без никакви условия поне за една година

Руският президент предложи да се удължи Договорът за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) за най-малко една година без спомагателни условия. Той очерта тази позиция в петък на среща с непрекъснати членове на Съвета за сигурност на РФ, съобщи ТАСС.
„ Имам предложение, а точно да се удължи настоящето съглашение без никакви условия за най-малко една година “, сподели съветският водач. „ За да можем да водим смислени договаряния по всички параметри на тези проблеми, които се контролират от съглашения от този тип, тъй че да не оставим и нашите страни и всички страни по света, които се интересуват от поддържане на стратегическа непоклатимост, без подобен главен документ като Договора по отношение на стратегическите нападателни оръжия “, акцентира Путин, обръщайки се към съветския външен министър.
 Гурков: Путин сгреши като се отхвърли от България и Южен поток и заложи на Турция Гурков: Путин сгреши като се отхвърли от България и " Южен поток " и заложи на Турция
Путин се довери на обещанията на Ердоган и преждевременно се отхвърли от плана с България за " Южен поток ". Тази неточност си е единствено негова, ма...
Министърът напомни, че актуалното съглашение завършва на 4 февруари 2021 година В тази връзка Путин означи, че по подобен метод „ налице е цялостна опасност “ светът доа остане без този контракт. " Би било извънредно тъжно, в случай че договорът въобще престане да съществува и не бъде сменен от различен главен документ от този тип ", акцентира Путин.
Президентът също по този начин означи, че през всички предходни години е работил вярно, „ изпълнявайки главната си роля на ограничение, въздържане на конкуренцията във въоръжаването и надзор на оръжията “. " Ясно е, че имаме нови оръжейни системи, които американската страна няма, най-малко още не. Но ние не отхвърляме да обсъждаме тази страна на въпроса ", сподели съветският държавен глава.
" В тази връзка, апелирам, формулирайте нашата позиция пред американските сътрудници и в най-близко бъдеще се пробвайте да получите най-малко някакъв понятен отговор от тях ", инструктира Путин Лавров, като изрази предлагането си за удължение на СТАРТ-3 без никакви условия. Външният министър увери, че всичко належащо ще бъде направено " допустимо най-скоро ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР