Руският премиер Дмитрий Медведев на среща с българския си колега

...
Руският премиер Дмитрий Медведев на среща с българския си колега
Коментари Харесай

Борисов и Медведев обсъдиха огромни възможности пред България и Русия

Руският министър председател Дмитрий Медведев на среща с българския си сътрудник Бойко Борисов в коридорите на първия Каспийски стопански конгрес в Туркменистан го предложения да обсъдят опциите, които се отварят пред двете страни от съчетаването на капацитета на Черноморския и Каспийския райони, предават информационните организации.

„ Посещението ви тук в Каспийския район е доказателство за това, което вие и аз споделих през днешния ден, че можете да опитате да комбинирате както черноморското, по този начин и каспийското измерение, изключително в случай че то носи дивиденти за страните и народите на нашите страни. Затова дано поговорим за това и някои други въпроси ", сподели съветският министър председател при започване на срещата с Борисов.

Медведев означи, че от посещаване му в България през март е минало малко време, само че той изрази убеденост, че срещата им тогава е дала даде подтик на двустранното съдействие.

От своя страна ръководителят на българското държавно управление изрази мнение, че присъединяване на Медведев в Каспийския стопански конгрес подсигурява триумфа на това събитие.

" Този район има големи благоприятни условия, а България се намира от другата страна на Черно море и е като вход за Европейския континент. Обикновено обсъждаме тематиката за газа, само че имайте поради, че комерсиалните връзки, железопътният превоз, автомобилния превоз, морският превоз, тези центрове, които съществуват както в България, по този начин и в Русия, северно от този район, допускат големи благоприятни условия ", сподели той.

Според него „ Черно море би трябвало да остане морето на мира, търговията, туризма, транспортните връзки с присъединяване на фериботи и яхти и газопроводи “.

Превод: Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР