Руският посланик в Лондон Андрей Келин заяви в интервю за

...
Руският посланик в Лондон Андрей Келин заяви в интервю за
Коментари Харесай

Руския посланик в Лондон: Ще освободим цял Донбас, едва ли ще изтеглим силите си от южна Украйна

Руският дипломат в Лондон Андрей Келин съобщи в изявление за Ройтерс, че е малко евентуално Русия да се изтегли от завзетите територии по украинския южен бряг и че те ще разгромят украинските войски в целия Донбас.

След нашествието на 24 февруари съветските сили откриха надзор над територии по украинското крайбрежие над Крим, който анексираха през 2014 година, и в този момент постепенно изтласкват украинските сили от двата региона в източна Украйна, които признаха за самостоятелни републики. Запитан по какъв начин ще завърши спорът, Андрей Келин отговори:

" Ще освободим цялостен Донбас ". Той добави, че е мъчно да се планува отдръпване на силите от южната част на Украйна, тъй като руснаците към този момент имат опит, че след сходно отдръпване стартират провокациите и биват убивани хора.

Ройтерс разяснява, че думите на посланика са една от най-явните обществени прогнози по какъв начин може да завърши войната - на процедура принудително отделяне на една пета от днешната украинската територия след разпадането на някогашния Съветски съюз.

Агенцията напомня думите на украинския президент Володимир Зеленски, че в никакъв случай няма да одобри окупирането на украински територии от Русия и ще се бие, до момента в който и последният съветски боец не бъде изтласкан от Украйна. Още няма формален коментар на украинското държавно управление на изявлението на Келин. В изявлението съветският дипломат съобщи още, че рано или късно Украйна би трябвало да реши или да подписа мир с Русия или " да продължи да пада надолу по хълма ".

По мотив на предизвестието на Владимир Путин към Запада да престане с доставките на оръжие за Украйна и опцията от ескалация на спора Келин съобщи:

" Разбира се, че е допустима ескалация. Ако притокът на оръжия е проведен по метод, който заплашва стратегическата ни обстановка, нашата защита, ние ще би трябвало да вземем съществени ограничения против това ".

Келин означи, че Западът не схваща същинската причина за спора и подценява паниките на Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР