Руският посланик в Белград Александър Чепурин спомена за възможност Русия

...
Руският посланик в Белград Александър Чепурин спомена за възможност Русия
Коментари Харесай

Руският посланик в Белград: Има възможност Русия да се включи още по-дълбоко в решаването на косовск

Руският дипломат в Белград Александър Чепурин загатна за опция Русия " да се включи още по-дълбоко " в решаването на косовския проблем, в случай че се появят такива оферти.

В авторски текст за вестник " Политика " във връзка Деня на държавността на Русия Чепурин показва, че съветската позиция е " неизменима - поддържаме това решение, което Сърбия и сръбският народ ще сметнат за задоволително за себе си. Тръгваме от това, че правната основа за контракт е резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", написа той, предава Българска телеграфна агенция.

Посланикът акцентира, че напоследък " безпричинно се вършат паралели сред Косово и Крим, които са две изцяло разнообразни истории предвид на това, че Косово се отдели от Сърбия без да почете Декларацията за интернационално право на Организация на обединените нации от 1970 година, а Крим се отдели в сходство с правилата на тази Декларация ".

" Въпросът за Крим е дефинитивно затворен. Крим е Русия, а Косово е Сърбия. Това не е единствено девиз, това е правна действителност, която би трябвало да се зачита ", декларира Чепурин в текста за " Политика ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР