Руският посланик в България Елеонора Митрофанова коментира инцидента с шпионаж

...
Руският посланик в България Елеонора Митрофанова коментира инцидента с шпионаж
Коментари Харесай

Митрофанова за шпионажа в ГДБОП: България и Русия имаха добро сътрудничество в службите

Руският дипломат в България Елеонора Митрофанова разяснява случая с шпионаж в ГДБОП по искане на ТАСС, като означи, че сред Русия и България и преди е имало положително съдействие в региона на специфичните служби.

" Инцидентът с обвиняването на офицер от специфичните служби, отговарящ за битката с проведената престъпност, в шпионаж в интерес на Русия, е огромна мистерия за мен. Не знам детайлности по случая, само че мога да кажа, че по-рано точно по линия на специфичните служби имаше положително съдействие сред нашите страни, което засягаше въпросите на битката с проведената престъпност и тероризма. След изгонването от България през 2022 година на представителя на ФСБ, който отговаряше за тази област, съдействието спря ", сподели тя.

Припомняме, че съдът пусна под домакински арест обвинявания в шпионаж служител на реда от ГДБОП.

Прокуратурата твърди, че получените данни потвърждават обстоятелството на продължителната му връзка с представители на съветските специфични служби, на които се твърди, че е предоставял информация за работата освен на българските, само че и на партньорските служби, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР