Руският парламент прие едновременно на второ и трето четене поправки

...
Руският парламент прие едновременно на второ и трето четене поправки
Коментари Харесай

ПРИМКАТА СЕ ЗАТЯГА: Русия въведе електронни повиквателни

Руският парламент одобри по едно и също време на второ и трето четене ремонти в закона за електронните повиквателни. Те се приравняват към хартиените. Заедно с това се не разрешава на отклонилите се от военна работа да вземат заеми, да напущат страната и да продават недвижима благосъстоятелност.

Както разясниха опозиционни медии, дава се период 7 дни да се напусне Русия, тъй като електронните призовки влизат в действие автоматизирано на 7-ия ден след публикуването им в обществен указател на призовките.  Законът не регистрира дали призованият е видял документа. 

Според един от създателите на поправките, председателя на комисията по защитата Андрей Картаполов - новите правила за явяване във военното окръжие се отнасят освен за наборниците, а за всички, които се водят на боен доклад.  

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че въвеждането на електронните призовки не е поради идна готовност, а е поради потребностите на военния доклад. " Няма да има втора вълна на готовност ", съобщи той. 

На 30 март Владимир Путин подписа декрет за осъществяване на мобилизационна акция, която ще трае от 1 април до 15 юли. Планирано е да бъдат призовани 147 000 души. 

В средата на март стана ясно, че Министерство на защитата възнамерява да наеме 400 000 военнослужещи с контракт. На 1 април стартира огромна рекламна акция за потребността от професионални военни. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР