Руският парламент днес прие закон, предвиждащ затвор до 15 години

...
Руският парламент днес прие закон, предвиждащ затвор до 15 години
Коментари Харесай

Русия прие закон, предвиждащ до 15 години затвор за разпространяване на умишлено фалшиви новини

Руският парламент през днешния ден одобри закон, предусещащ затвор до 15 години за разпространение на съзнателно подправени вести за въоръжените сили, с което изостри осведомителната война за спора в Украйна, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Руски чиновници неведнъж заявяваха, че враговете на Русия, като да вземем за пример Съединени американски щати и техните съдружници от Западна Европа, популяризират подправена информация в опит да разединят съветския народ. Законодателите одобриха корекция в престъпното законодателство, съгласно която разпространението на подправена информация е закононарушение, което се санкционира с санкция или затвор.

Тя планува и санкции за обществени апели за въвеждане на наказания против Русия. Поправката, текстът на която по информация на Ройтерс не е оповестен на уеб страницата на съветската Дума, наподобява ще даде на съветската страна доста по-големи благоприятни условия за репресии, отбелязва организацията.

" Буквално от на следващия ден този закон ще наложи санкции - и доста тежки санкции - против тези, които лъжат или вършат изказвания, които дискредитират нашите въоръжени сили ", сподели ръководителят на Думата Вячеслав Володин. Поправките би трябвало да бъдат утвърдени от горната камара на Народното събрание, преди да бъдат подписани от съветския президент и да влязат в действие.

Владимир Путин твърди, че " специфичната военна интервенция " е от жизненоважно значение за съветската сигурност, откакто Съединени американски щати са разширили НАТО до границите на Русия и са подкрепили прозападни водачи в Киев. Руски чиновници не употребяват думата " инвазия " и споделят, че западните медии не са отразили геноцида, който те настояват, че се прави против рускоговорящите в Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР