Руският опозиционер Алексей Навални заяви година след ареста си, че

...
Руският опозиционер Алексей Навални заяви година след ареста си, че
Коментари Харесай

Година след ареста на Навални: Не съжалявам и секунда, че се върнах в Русия


Руският опозиционер Алексей Навални съобщи година след ареста си, че не съжалява, че се е върнал в Русия.

" Направих го, не скърбя и за секунда ", написа той в обществените мрежи във връзка битката си против Кремъл и завръщането си в страната макар вероятността да бъде задържан след месеци на възобновяване зад граница поради отравяне.



Постът му през днешния ден е съпроводен от негова фотография в затворническа униформа в компанията на брачната половинка му Юлия.

Навални се изправи през днешния ден още веднъж пред съда, този път за разглеждането на две негови тъжби против затворническата администрация. В съвещанието на съда в Петушки във Владимирска област, където излежава присъдата си, Навални се включи посредством видеоконферентна връзка.

Първата тъжба е обвързвана с това, че Навални е подписал трудов контракт с осведомителната организация " Ключ ", където е получавал заплата, осведоми Би Би Си.

Нито той, нито юристът му прецизират коя е тази организация и какъв брой му е платила. Но опозиционерът желае да разполага със средствата в пандиза.

Той се оплака и от храната в стола и съобщи, че с парите би могъл да си купува ястие от затворническото магазинче.

Навални беше задържан на 17 януари предходната година, на летище в Москва, след завръщането си от лекуване в Германия, след отравяне в Сибир през август. Опозиционният водач упреква за това президента на Русия Владимир Путин.

Във втората тъжба опозиционният водач и неговата отбрана упорстват, че регистрацията на Навални като екстремист е противозаконна. Не е имало учредения за такова решение, а държанието на Навални не е дало съображение за такова решение, се споделя в жалбата.

През октомври 2021 година наказателната колония слага съветския опозиционер в профилактичен указател като податлив към терористични и екстремистки закононарушения.

Навални е наказан на две години и половини затвор по обвиняване в измами, което той дефинира като политически стимулирано. Присъдата провокира проливен дъжд от рецензии.

Арестът на Навални преди година беше последван от огромни митинги, само че управляващите бързо ги разпръснаха.

След това неговото придвижване беше упрекнато в екстремизъм и неразрешено. Опозиционери, медии и неправителствени организации, считани за сериозни към Кремъл, бяха подложени на засилваща се вълна от репресии.

Навални е обект и на друго обвиняване - в екстремизъм, което би разрешило задържането му в пандиза в продължение на години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР