Руският опозиционер Алексей Навални получи наградата "Сахаров" за свобода на

...
Руският опозиционер Алексей Навални получи наградата "Сахаров" за свобода на
Коментари Харесай

Заплашван, измъчван, хвърлен в затвора. Дъщерята на Навални прие наградата Сахаров от негово име

Руският опозиционер Алексей Навални получи премията "Сахаров " за независимост на мисълта. Ежегодното отличие на Европейския парламент беше връчено на дъщерята на Навални, Дария Навалная, на гала в сряда.

Наградата отличава персони и организации, които се борят за правата на индивида и главните свободи. Тя носи името на руския физик и политически отстъпник Андрей Сахаров.

Тази година тя беше присъдена на Алексей Навални за това, че "последователно се е борил против корупцията на режима на Владимир Путин ". Той получи интернационална популярност с организирането на демонстрации против съветския президент Владимир Путин и неговото държавно управление, с присъединяване си на избори и с апелите си за промени против корупцията.

"Както самият Алексей Навални в миналото сподели, корупцията процъфтява там, където не се зачитат правата на индивида. Мисля, че той е прав. Борбата против корупцията е битка за ценене на всеобщите човешки права. Това сигурно е битка за човешко достолепие, за положително ръководство и господство на закона “, сподели ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли при започване на церемонията.
 Дария Навалная театралничи дружно с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли и Леонид Волков, началник на щаба на Навални по време на президентската акция през 2018 година, при връчването на премията в Страсбург.
Сасоли означи куража на Навални и прикани за незабавното му освобождение.

"Той е заплашван, малтретиран, тровен, задържан и хвърлен в пандиза, само че те не съумяха да го накарат да замлъкне ", добави Сасоли. В момента съветският опозиционер присъда в затворническа колония със непоколебим режим, като му остават повече от две години затвор.

През август 2020 година Навални беше токсичен и прекара месеци в болница в Берлин. При завръщането си в Москва през януари 2021 година той беше задържан и наказан. Организациите, свързани с Навални, бяха оповестени за екстремистки, а негови сътрудници бяха арестувани.

Навални упреква съветския президент Владимир Путин за отравянето, до момента в който Кремъл отхвърля да има нещо общо.

„ Когато писах на татко си и го попитах „ Какво тъкмо би желал да кажа в речта от твое име? “, той отговори: „ Кажи, че никой не може да се осмелява да приравнява Русия с режима на Путин “, сподели дъщерята на Навални при приемането на премията.

"Русия е част от Европа и ние се стремим да сме част от нея. Но ние желаеме също по този начин Европа да се стреми към себе си, към тези забележителни хрумвания, които са в основата ѝ. Ние се стремим към Европа на концепциите, тържеството на правата на индивида, демокрацията и достолепието “, сподели още Навалная.

В. европейските депутати настояха за незабавното и абсолютно освобождение на Алексей Навални и всички арестувани по време на демонстрации в негова поддръжка. Европейският Народното събрание изиска също по този начин стягане на глобите против Русия. Тези апели бяха повторени и в.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР