Руският опозиционер Алексей Навални отново е сериозно болен, заяви неговият

...
Руският опозиционер Алексей Навални отново е сериозно болен, заяви неговият
Коментари Харесай

Адвокат: Навални е сериозно болен, изгубил е 8 килограма в затвора

Руският опозиционер Алексей Навални още веднъж е съществено болен, съобщи неговият юрист Вадим Кобзев. През миналия уикенд се е наложило да бъде извикана кола за спешна помощ в лагера през нощта, където Навални излежава присъдата си. Опозиционният водач страдал от мощни болки в стомаха, заяви юристът. Неизвестна болест, която никой не лекува, добави Кобзев.

Според него 46-годишният Навални е изгубил 8 кг през последните две седмици, а администрацията на пандиза отхвърля да му съобщи медикаментите, които майката на опозиционера изпраща. Кобзев акцентира, че не изключва Навални да е бил токсичен или разболян съзнателно и изиска токсикологичен и радиологичен разбор.

" Това може да звучи като нелепости и параноя за други, само че не и за Навални след Новичок ", означи юристът. През 2020 година опозиционерът, прочут като критик на Кремъл, едвам оцеля след опит за ликвидиране с нервнопаралитичния газ Новичок.

Навални беше задържан през януари 2021 година при завръщането си от Германия, където се възстановяваше. Той упрекна за нападението съветския президент Владимир Путин. Кремъл отхвърли да е обвързван със случилото се.

По-рано Навални съобщи, че е бил върнат в независима килия в изолатора на пандиза и е заставен да търпи " извънредно пъклен " условия. Той означи, че е бил пуснат от изолатора в петък предходната седмица, само че в понеделник тази седмица е бил върнат там за още 15 дни. В началото на годината Навални съобщи, че има признаци на грип и няма подобаващ достъп до здравна помощ, което накара поддръжниците му да настояват, че Кремъл се пробва да го убие постепенно.

Той излежава присъда от общо 11,5 години затвор по обвинявания в злоупотреби и пренебрежение към съда, които съгласно него целят да го накарат да замълчи. Навални постоянно подлагаше на критика войната в Украйна от пандиза и призоваваше руснаците да стачкуват.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР