Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова избирателите да бойкотират президентските

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова избирателите да бойкотират президентските
Коментари Харесай

Алексей Навални призова за бойкот на президентските избори в Русия

Руският опозиционен водач Алексей Навални прикани гласоподавателите да бойкотират президентските избори в страната, планувани за март 2018 година, откакто ЦИК отхвърли да го записва като претендент за поста, предава AFP.

„ Ние разгласяваме стачка на гласоподавателите и ще желаяме от всички да бойкотират тези избори, няма да признаем резултата от тези избори ", съобщи Навални пред публицисти, представен от " Фокус ", откакто ЦИК отхвърли с единомислещо решение кандидатурата му.

По думите на един от членовете на ЦИК – Борис Ебзеев, повода за отхвърли е обвързвана с неговото правосъдно минало – по-рано тази година критикът на Кремъл получи петгодишна условна присъда за нелегално заграбване на средства. Още тогава бе оповестено, че той ще има право да се кандидара за президентския пост в Русия не по-рано от 2028 година

„ Бих желал да отбележа, че неговото престъпно досие се резервира, и затова би трябвало да предложа проекторешение на ЦИК, смисълът на което се свежда до това да му бъде отказана регистрация… защото той няма пасивни изборни права “, разясни Ебзеев, който увери, че за взимането на съответното решение членовете на ЦИК са заседавали в границите на цяла нощ.

По-рано Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) разгласи за несправедлива присъдата против съветския опозиционен политик Алексей Навални и неговия брат Олег по дело за финансови закононарушения през 2014 година В решението си ЕПСЧ декларира, че мненията на съветските съдилища по делото против двамата братя са „ предубедени и демонстративни “. Базираният в Страсбург съд постанови Русия да изплати като отплата в интерес на двамата братя общо 76 000 евро и 460 000 рубли.

Алексей и Олег Навални бяха упрекнати в присвояването на към 500 000 $ от две съветски компании, едната от които обвързвана с френска козметична компания, както и в пране на пари. Алексей Навални получи условна присъда за период от 3 години и половина. Олег Навални получи ефикасна присъда за същия период и все още остава в пандиза.

Руското министерство на правораздаването разгласи несъгласието си с присъдата на Европейски съд по правата на човека. В свое изказване ведомството декларира, че ще изчака решението да влезе в действие и ще обмисли обжалване.

/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР