Руският олигарх Роман Абрамович излезе с официално изявление, в което

...
Руският олигарх Роман Абрамович излезе с официално изявление, в което
Коментари Харесай

Олигархът Абрамович продава “Челси“ и дарява парите на Украйна

Руският олигарх Роман Абрамович излезе с публично изказване, в което разгласи, че е взел решение да продаде “Челси “ и ще подари парите на жертвите на войната в Украйна. Той не се преценява с формалната позиция на съветските управляващи и назовава съветската инвация с думата “война “.

Абрамович купи клуба през 2003 година, а през предходната седмица съобщи ръководството му на благотворителна организация

“Бих желал да изпращам спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми на “Челси “. Както съм отбелязвал и преди, постоянно съм взимал решения в най-хубав интерес на клуба. В актуалната обстановка, взех затова решение да продада клуба, защото имам вяра, че това е в най-хубав интерес на него, почитателите, работещите, както и спонсорите и сътрудниците на “Челси “, се споделя в изказването на руснака.

Той се отхвърля от претенциите към всички пари, които е предоставял на клуба под формата на заеми, които са към 1.5 милиарда паунда. Парите от продажбата на “Челси “ ще бъдат дарени на “всички жертви на войната в Украйна “.

„ Продажбата на клуба няма да бъде бърза, само че ще бъде осъществена съгласно нужната процедура. Няма да желая възвръщането на заеми. Това в никакъв случай не е било нито бизнес, нито пари за мен, а за чистата пристрастеност за играта и клуба. В добавка, инструктирах екипа ми да сътвори благотворителна организация, в която всички чисти средства от продажбата да бъдат дарени. Фондацията ще бъде за облекчение на жертвите от войната в Украйна. Това включва обезпечаването на сериозни финанси, свързани със незабавни и незабавни потребности за жертви, както и подкрепянето на дълготрайна работа на възобновяване. Моля Ви, желая да знаете, че това е необикновено мъчно решение за мен и ме боли да се разделя с клуба по този метод. Въпреки това, имам вяра, че това е в най-хубав интерес на клуба. Надявам се, че ще имам опция да посетя „ Стамфорд Бридж “ още един път, с цел да се сбогувам с всички Вас лице в лице. За мен бе привилегия да бъда част от Челси и съм горделив от нашите взаимни достижения. Футболен клуб Челси и последователите му ще бъдат постоянно част от моето сърце “, споделя Абрамович.

Руснакът е предложил “Челси “ на евентуални купувачи, като швейцарският милиардер Хансйорг Вис. Съвместният притежател на Ел Ей Доджърс Тод Бьоли, който се опитал да закупи “Челси “ през 2019, също е кандидат, написа The New York Post, представен от БГНЕС.

ММА звездата Конър МакГрегър също прояви интерес, написвайки следното в Туитър: “Бих желал да проучвам тази опция. @Челси “.

Под ръководството на Абрамович “Челси “ завоюва пет пъти Висшата лига, пет пъти ФА Къп, три пъти Купата на Лигата, както и по два пъти Лига Европа и Шампионска лига, където отборът победи за последното предходната година във финала с Манчестър Сити. В Челси изгря звездата на треньора Жозе Мауриньо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР