Руският олигарх Алексей Мордашов напусна надзорния съвет на германския туристически

...
Руският олигарх Алексей Мордашов напусна надзорния съвет на германския туристически
Коментари Харесай

Руски олигарх напуска германския туристически гигант TUI

Руският олигарх Алексей Мордашов напусна надзорния съвет на немския туристически тръст ТУИ (TUI), откакто Европейски Съюз вкара наказания против него поради рецесията в Украйна, съобщи ТАСС, базирайки се на известие на компанията.

" Целта на глобите на Европейски Съюз е в това Мордашов да не може повече да има акции на ТУИ ", се споделя в известието. " Във връзка с това той неотложно напуща надзорния съвет " и през днешния ден публично се е отказал от мандата си, отбелязва концернът.

ТУИ акцентира, че за самата компания глобите нямат никакви последствия. " Санкциите засягат персонално Мордашов, а не ТУИ, чийто акционер е той ", се споделя в известието.

Мордашов, ръководител на съвета на шефовете на " Северстал " и " Силови машини ", има към 30% от немската компания.

По-рано през днешния ден съветската компания " Северстал ", работеща главно в стоманодобивната и минна индустрия, заяви, че повече не може да доставя продукцията си в Европейски Съюз след наложените наказания на главния притежател Алексей Мордашов.

Доставките са спрени, както за компании, по този начин и за търговци, сподели по рано пред ТАСС непосредствен до компанията източник. Контрагентите на " Северстал " в Европейски Съюз нямат законното право да купуват артикули на съветската компания, разясни източникът. Продукцията може да бъде пренасочена към пазарите на Близкия изток, Азия и Южна Америка, посочи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР