Руският обстрел срещу украинския град Виница е причинил смъртта на

...
Руският обстрел срещу украинския град Виница е причинил смъртта на
Коментари Харесай

Три деца са сред жертвите на руския обстрел срещу Виница в Украйна

Руският обстрел против украинския град Виница е предизвикал гибелта на общо 23 души, измежду които и три деца. Над 70 са приети в болница след офанзивата с ракети " Калибър ", изстреляни измежду бял ден против центъра на града.

Общо 117 души са потърсили помощ поради пострадвания, а 39 души към момента са в безизвестност.

Виница се намира в централна Украйна - на стотици километри разстояние от фронта в Донбас.

Бомбардирането на цивилни обекти докара до реакция от страна на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш, който осъди нападението, само че даже не загатва Русия като отговорна страна за следващата експанзия.

" Оправданието " на Кремъл за убийството на над 20 цивилни жители е, че задачата била Дома на офицерите във Виница, в който " са се готвили Въоръжените сили на Украйна ". Почти всички жертви на офанзивата обаче са измежду цивилното население на града - в това число майки с деца.

Едно от убитите деца е 4-годишно момиче на име Лиза, което е родено със синдрома на Даун. Нейната майка е призната в болница с пострадвания.

Лиза е взела участие в коледен клип на Първата дама на Украйна Олена Зеленска, отдаден на поддръжката за децата с увреждания.

" Запознахме се с това удивително момиченце по време на записа на видеото за коледните празници. Светло, откровено и радостно дете, което растеше в обич. Малката хитруша тогава съумя за половин час да изрисува с бои освен себе си и празничната си рокля, само че и всички други деца, мен, операторите и режисьора. Моля, вижте я, до момента в който беше бива ", написа брачната половинка на Володимир Зеленски, която споделя клипа, сниман два месеца преди експлоадирането на войната.

Сьогодні з жахом ми побачили фото перекинутого дитячого візочка з Вінниці. А потім, читаючи вести, я усвідомила, що знаю цю дівчинку. Знала… Я не буду зараз писати всі слова, що дуже хотілося б, отбор, хто її убив. Я напишу вам про Лізу 1/2
— Олена Зеленська (@ZelenskaUA)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР