Руският министър на външните работиСергейЛавровобвини Съединените щати и като цяло

...
Руският министър на външните работиСергейЛавровобвини Съединените щати и като цяло
Коментари Харесай

Лавров обвини Запада в опит да подмени устава на ООН

Руският министър на външните работиСергейЛавровобвини Съединените щати и като цяло западните съдружници в опит да подменят Устава на Обединените народи със " лични правила ", заяви БНР.

По-рано генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш съобщи пред Лавров, че Русия нарушава устава на Организация на обединените нации.

Обвиненията наСергейЛавров прозвучаха по време на инициираните от Русия диспути в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в качеството ѝ на негов ръководител.Той сподели, ченад света е надвиснала още по-голяма заплаха, отколкотопо време на Студената война.

Западните дипломати на собствен ред подсетиха, че Русия е нарушила Устава на Организация на обединените нации с нахлуването си в Украйна.Лавров отговори, че неговата страна " ясно е обяснила " дилемите на по този начин наречената от него “специална военна интервенция ”:

„ Да в профил създаваните от години отНАТО-вцитезаплахи за нашата сигурност директно до нашите граници. И да отбрани хората от обществено декларираните от киевскиярежимпрекизаплахизаизтребванеи изгонванеот териториите, на коитов продължение настолетияса живелитехните предшественици. “

Днес Лавров ще ръководи вСъвета за сигурност диспути за обстановката в Близкия изток.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР