Руският министър на външните работи Сергей Лавров се изказа с

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров се изказа с
Коментари Харесай

Лавров: Британските спецслужби са известни с убийства по лиценз

Руският министър на външните работи Сергей Лавров се изрече с отвращение на конференция, че Англия или отклонява, или не дава отговор на съветските претенции за консулски достъп до Юлия Скрипал, осведоми ТАСС.

Лавров изрази вяра, Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо неприятно.

КОЯ Е ДЪЩЕРЯТА НА СКРИПАЛ - ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

"Силно се надявам Сергей Скрипал да последва образеца (на щерка си Юлия, която излезе от комата), тъй като съдейки по всичко двамата с щерка му са били еднообразно наранени при случая ", сподели Лавров.

Русия отхвърля да е виновна за нападението от 4 март против някогашния шпионин Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри.

Russian Foreign Minister, Sergey Lavrov, suggests that the British government might have poisoned Sergei Skripal in order to cover up difficulties over Brexit: "There are other explanations ". pic.twitter.com/SZhBT6UlVS
— NBC News World (@NBCNewsWorld) April 2, 2018
Кои страни гонят съветски дипломати

В изявлението си Лавров съобщи, че Москва е заинтригувана да бъде открита истината по случая.

„ Това до каква степен спорът сред Москва и Запада поради отравянето на Сергей Скрипал ще ескалира, не зависи от Русия “ , съобщи още той.

Той добави още, че отравянето на Скрипал може да е било осъществено с най-различни претекстове, акцентирайки, че то може да е било преференциално за английските специфични служби и държавно управление.

Случаят "Скрипал "

Европейски Съюз отзовава за съвещания посланика си в Русия

Ето по какъв начин Лондон убедил света, че Русия е отговорна

"Има и други пояснения с изключение на тези, за които приказват нашите западни сътрудници, заявявайки само, че като дефинитивно решение може да бъде призната само съветската диря ", сподели Лавров.

"Например специалистите споделят, че това може да е преференциално за английските специфични служби, които са известни със своите убийства "по лиценз ".

Това може да е преференциално и за английското държавно управление, което очевидно се оказва в неловко състояние, неизпълнявайки пред своите гласоподаватели обещанията за изискванията за Брекзит ", съобщи Лавров, представен от съветската организация ТАСС.

Според Лавров може да има цялостен ред аргументи, които не са известни.

Британският дипломат: Няма подозрение, че Русия е отговорна

Правилно ли реагира България на случая „ Скрипал “

Ето по какъв начин отвръща на удара Русия

Припомянме, 25 страни изгониха съветски дипломати в символ на съпричастност към Англия, откакто Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безпомощно положение на скамейка в град Солсбъри на 4 март. Британското следствие сочи, че Скрипал и щерка му са отровени с нервнопаралитичното вещество „ Новичок”. То е създадено в някогашния Съветски съюз през 70-те и 80-те години на предишния век.

66-годишният Скрипал е пенсиониран полковник от съветското разузнаване. През 2006 година той беше наказан на 13 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. Той получи леговище във Англия през 2010 година след замяна на шпиони сред Съединени американски щати и Русия. Скрипал беше приет за отговорен в Русия за това, че издал самоличността на съветски сътрудници под прикритие в Европа на английското външно разузнаване МИ-6. Според съветските управляващи той получил 100 хиляди $ за сведенията, които почнал да предава от 90-те години на предишния век.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР