Руският министър на външните работи Сергей Лавров определи днес като

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров определи днес като
Коментари Харесай

Лавров за затвореното въздушно пространство: Случи се немислимото, поведението на Запада е цинично

Руският министър на външните работи Сергей Лавров дефинира през днешния ден като " невиждано " затварянето на въздушното пространство за неговия аероплан от България, районен съд Македония и Черна гора, което му попречи да отиде на аудиенция в Сърбия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Случи се нещо невиждано, немислимо ", сподели Лавров на конференция, на която разкритикува тази мярка като " скандална " и разгласи държанието на Запада като " цинично ".

Съседните на Сърбия страни затвориха въздушното си пространство за държавния аероплан, с който през днешния ден съветският първи посланик трябваше да отпътува за Белград.

Според Лавров това решение блокира интернационалната активност на Сърбия на съветското направление.

" Случи се в действителност отнемане на една суверенна държва от правото да реализира лична външна политика ", разяснява съветският посланик №1.

" Няма какво да го увъртаме. Това е още една нагледна и поучителна проява за това какъв брой надалеч могат да стигнат НАТО и Европейският съюз в задействането на най-низките начини за влияние върху тези, които се управляват от националните си ползи и не желаят да жертват правилата си и, своето достолепие ", добави Лавров.

Кремъл назова през днешния ден решението за затварянето на въздушното пространство " неприятелски акт ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред публицисти, че сходни дейности основават проблеми с създаването на график за дипломатически срещи на високо равнище. Такива дейности обаче няма да попречат на Москва да поддържа контакти с другарски страни, добави Песков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР