Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че Русия

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че Русия
Коментари Харесай

Шойгу: Производството на оръжия е ключов фактор за успеха на Русия в Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи през днешния ден, че Русия нанася тежки удари против Украйна по всички фронтове, само че в същото време снабдяването с оръжия е от основно значение за гарантирането на триумфа на Москва, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10336
На среща с висшето военно командване Шойгу сподели, че съветските въоръжени сили организират интервенции " по всички линии на бойно прикосновение ". " Независимо от невижданата военна помощ на западните страни съперникът понася обилни загуби ", добави той.

Шойгу уточни, че съветската войска организира сполучливи офанзиви против украински хранилища, в които се съхраняват оръжия, доставени от Запада. Русия би трябвало да ускори военното си произвеждане, защото триумфът на съветските войски " значително зависи от навременното запълване на оръжейните ресурси ", акцентира той.

По думите му оръжейните предприятия са получили предписание в къси периоди да усилят темпото и размера на производството си.

Руската войска разполага с всички муниции, от които се нуждае за бойното поле за тази година, увери Шойгу. Въпреки това той прикани един от главните ракетни производители незабавно да удвои производството на високоточни ракети.  

През последните дни Русия нанесе едни от най-големите ракетни офанзиви против Украйна, чиято войска понесе огромни загуби на жива мощ.

Вчера Евгений Пригожин, началник на съветската частна военна компания " Вагнер ", която играе водеща роля в щурма на град Бахмут, още веднъж упрекна съветското министерство на защитата, че не доставя задоволително муниции на силите му. Бойците от " Вагнер " се нуждаят от 300 тона артилерийски муниции дневно, само че военното ведомство дава единствено една трета от това количество, сподели той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР