Руският милиардер и собственик на футболен клуб Челси Роман Абрамович

...
Руският милиардер и собственик на футболен клуб Челси Роман Абрамович
Коментари Харесай

Абрамович продава Челси и дарява средствата на Украйна

Руският милиардер и притежател на футболен клуб Челси Роман Абрамович публично заяви, че продава тима, а средствата ще бъдат дарени посредством фондация на Украйна.

Абрамович закупи лондонския клуб от Висшата лига, през 2003 година. Управлението му беше застрашено след съветската инвазия на Украйна. 55-годишният предприемач съобщи „ настойничеството “ на Челси на благотворителна организация предходната седмица.

„ Бих желал да изпращам спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми на Челси. Както съм отбелязвал и преди, постоянно съм взимал решения в най-хубав интерес на клуба. В актуалната обстановка, взех затова решение да продам клуба, защото имам вяра, че това е в най-хубав интерес на него, почитателите, работещите, както и спонсорите и сътрудниците на Челси “, се споделя в изказването.

В него се прибавя още, че Абрамович няма да има искания към възвръщане на заеми, като дейно ще отпише 1.5 милиарда паунда под формата на отговорности – и че чистите средства от всяка продажба ще бъдат дарени на благотворителна организация, която ще бъде употребена, за „ всички жертви на войната в Украйна “.

„ Продажбата на клуба няма да бъде бърза, само че ще бъде осъществена съгласно нужната процедура. Няма да желая възвръщането на заеми. Това в никакъв случай не е било нито бизнес, нито пари за мен, а за чистата пристрастеност за играта и клуба. В допълнение, инструктирах екипа ми да сътвори благотворителна организация, в която всички чисти средства от продажбата да бъдат дарени. Фондацията ще бъде за облекчение на жертвите от войната в Украйна. Това включва обезпечаването на сериозни финанси, свързани със незабавни и незабавни потребности за жертви, както и подкрепянето на дълготрайна работа на възобновяване. Моля Ви, желая да знаете, че това е необикновено мъчно решение за мен и ме боли да се разделя с клуба по този метод. Въпреки това, имам вяра, че това е в най-хубав интерес на клуба. Надявам се, че ще имам опция да посетя „ Стамфорд Бридж “ още един път, с цел да се сбогувам с всички Вас лице в лице. За мен бе привилегия да бъда част от Челси и съм горделив от нашите взаимни достижения. Футболен клуб Челси и последователите му ще бъдат постоянно част от моето сърце “, приключва известието.

Във вторник вечер стана ясно, че руснакът е предложил Челси на евентуални купувачи, като швейцарският милиардер Хансйорг Вис сподели пред Blick, че „ сходно на всички други олигарси, той е в суматоха “.

Съсобственикът на Ел Ей Доджърс - Тод Бьоли, който се опита да закупи Челси през 2019, е измежду претендентите, написа The New York Post.

ММА звездата Конър МакГрегър също прояви интерес, написвайки следното в Туитър: „ Бих желал да се срещна с тази опция. Челси “.

Под ръководството на Абрамович, Челси записа страхотни триумфи, като завоюва пет пъти Висшата лига, пет пъти ФА Къп, три пъти Купата на Лигата, както и по два пъти Лига Европа и Шампионска лига, където отборът победи за последното предходната година във финала с Манчестър Сити след 1:0. В добавка, воденият от Томас Тухел отбор завоюва и Суперкупата на Европа и Световното клубно състезание през 2021.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР