Руският магнат, който по-рано осъди безумната война на Москва в

...
Руският магнат, който по-рано осъди безумната война на Москва в
Коментари Харесай

Руският олигарх Тинков: Вече няма Русия

Руският магнат, който по-рано осъди безумната война на Москва в Украйна, съобщи, че е бил осъден от Кремъл за позицията си , заяви в. " Гардиън ".

В прочувствен пост в Instagram през април 54-годишният че " 90% от руснаците " са срещу клането на Кремъл в Украйна.

По-късно той продаде своя дял от 35% в холдинга Tinkoff Bank, учреден от него през 2006 година, на компания, следена от другарски настроения към Кремъл милиардер Владимир Потанин. Холдингът TCS Group има Tinkoff Bank, която е една от най-големите кредитори в Русия.
 The Times: Русия се готви да нападне Молдова в околните дни
The Times: Русия се готви да нападне Молдова в околните дни

Очаква се на 9 май да бъде основан " предлог " за нахлуване

В нов пост в Инстаграм във вторник Тинков съобщи, че е, и изрази признателност към Потанин, че го е избавил от " този щръкнал пъкъл ".

Руският бизнес магнат Олег Тинков съобщи, че е бил осъден от Кремъл поради позицията си за войната и упрекна Русия, че е изпаднала в архаизъм .

" Сбогом, Тинкофф Банк, довиждане, Русия. Нищо не ми е останало в Русия ", написа олигархът. " Жалко е, че моята страна дефинитивно се плъзна към архаизъм, патернализъм и угодливост. Вече няма Русия, всичко си отиде. "

" Загубих всичко, само че не съм изгубил душата си ", добави Олег Тинков.

В изявление за " Ню Йорк Таймс ", оповестено в неделя, Тинков съобщи, че е бил заставен да продаде пакета си от акции на цена 3% от действителната им стойност.

Бизнесменът сподели пред " Ню Йорк таймс ", че Tinkoff Bank е била застрашена с национализация, в случай че той не продаде каузи си единствено за 3 % от цената, на която е оценена.
 Пропаганден трик ли са изказванията на Русия за украинско биологично оръжие?
Пропаганден трик ли са изказванията на Русия за украинско биологично оръжие?

След нахлуването в Украйна Русия твърди, че Киев създава биологични оръжия с поддръжката на Съединени американски щати и Германия

Макар че финалната цена не беше доказана, Лондонската фондова борса предходната година оцени каузи на Тинков в TCS за над 20 милиарда $ .

" Не можех да договарям ", сподели той и добави, че другари са му споделили, че може да е в заплаха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР