Руският космонавт Олег Скрипочка, астронавтите Джесика Миър от САЩ и

...
Руският космонавт Олег Скрипочка, астронавтите Джесика Миър от САЩ и
Коментари Харесай

Екипажът на бъдещата мисия до МКС разкри какви лични вещи ще вземе със себе си

Руският космонавт Олег Скрипочка, астронавтите Джесика Миър от Съединени американски щати и Хаза ал-Мансури от ОАЕ ще вземат със себе си на борда на Международната галактическа станция /МКС/ персонални движимости, които ще им припомнят за дома и за околните им, съобщи ТАСС.

За своите планове членовете на бъдещия екипаж на МКС описаха по време на конференция в Космическия център "Джонсън " в Хюстън, щата Тексас. На тримата беше заложен въпрос какви персонални движимости имат намерение да вземат със себе си на орбиталната станция.

"Можем да качим единствено един кг багаж, съобщи Скрипочка. Както вършат съвсем всички, и аз ще взема персонални фотоси. С течение на времето става все по-приятно да се преглеждат. Възможно е да взема сувенири от децата, персонални движимости, карти памет със фотоси и видеозаписи. "

Астронавтката от НАСА Миър възнамерявала да занесе на МКС няколко движимости за други членове на екипажа на станцията.

"Няма да кажа какви са, тъй като това ще бъде изненада за тях! " Със сигурност щяла да вземе със себе си шведския и израелския байрак, родните страни на нейните родители. Компания ще й прави и плюшената панда, която имала от 5-годишна възраст.

"Ще взема със себе си фотоси от членовете на моето семейство, довери астронавтът от Обединените арабски емирства Ал Мансури. Участникът в експедицията заяви, че в космоса ще го придружи и флагът на ОАЕ както и фотографията, на която са изобразени лица от управлението на страната по време на среща с екипаж от една от задачите на "Аполо ". "Това е една от фотографиите, която постоянно ме е вдъхновявала! ", съобщи Ал Мансури.

Полетът на Скрипочка, Миър и Ал Мансури до МКС е очакван за края на месец септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР