Руският космически кораб Союз МС-23 се разкачи от Международната космическа

...
Руският космически кораб Союз МС-23 се разкачи от Международната космическа
Коментари Харесай

Космическият кораб „Союз МС-23“ се разкачи от МКС и поема към Земята

Руският галактически транспортен съд " Союз МС-23 " се разкачи от Международната галактическа станция (МКС) - първа стъпка от процеса на завръщане на Земята, предадоха ТАСС и Ройтерс.

В него са космонавтите Сергей Прокопиев (48 г.) и Дмитрий Петелин (40 г.), както и астронавтът на НАСА Франк Рубио (47 г.)

Разкачването от МКС стана минута по-рано от плануваното от Роскосмос.
Малко по-късно капсулата поема към Земята и ще навлезе в навлезе в атмосферата й в 13:55 ч. българско време. След това ще разтвори парашута и ще се приземи в степите на Казахстан в 14:17 ч., сочат проектите съветската галактическа корпорация Роскосмос.

Прокопиев, Петелин и Рубио дойдоха на МКС с кораба " Союз МС-22 " на 21 септември м.г., като за тази година в космоса те работиха по станцията и направиха редица научни опити.

Завръщането им закъсня с шест месеца от предварителните проекти, тъй като корабът им " Союз МС-22 " аварира и се наложи да бъде изпратен нов, с който да се приберат, напомня Ройтерс. Това даде опция на двамата руснаци и на Рубио задачата им са бъде удължена на 371 дни в орбита.
На 11 септември американецът сложи връх за най-продължителна галактическа задача на астронавт от НАСА. Той усъвършенства достижението на Марк Ванде Хeй, който през 2021 - 2022 година работи на МКС в продължение на 355 дни.
Въпреки това, Рубио и съветските му сътрудници са надалеч от върха за най-дълга галактическа задача, който е 437 поредни дни и 18 часа. Той е подложен от съветския космонавт Валерий Поляков, който остана на станцията " Мир " сред януари 1994 година и март 1995 година Той умря на 80-годишна възраст предишния септември.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР