Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор добави световната мрежа за романтични запознанства

...
Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор добави световната мрежа за романтични запознанства
Коментари Харесай

Русия задължи платформата за запознанства Tinder да дава информация на службите

Руският информационен регулатор Роскомнадзор добави международната мрежа за сантиментални запознанства " Тиндър " (Tinder) в регистъра на уредниците на разпространяване на информация.

Това заяви онлайн изданието РБК. Промяната е налична и на страницата на регистъра, в който сега има общо 175 уеб страницата и където попада и tinder.com, благосъстоятелност на американската компания " Мач груп ".

Промяната значи, че Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия ще има право да изисква данни за потребителите, в това число от известия, които си разменят. Тези пълномощия на съветското контраразузнаване, правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), изискват " Тиндър " да пази информацията половин година.

Всички в регистъра са длъжни да дават на ФСБ данни за дешифриране на потребителска преписка. Това се случва според правила, заложени в така наречен закон на Ярова (на името на Ирина Ярова, заместник-председател на Държавната дума). Същият закон задължи чат приложенията да одобряват включването си в регистъра и да дават ключ за декриптиране при поискване и докара до блокирането на известната платформа " Телеграм " на съветска територия.

Платформите " Facebook ", " Туитър " и " Инстаграм " обаче не са включени в регистъра, отказвайки да се съобразят с условия на закона (като съхраняването на данни за консуматори руснаци на съветска територия) и против тях се водят административни производства. Фактът, че " Тиндър " е в регистъра, обаче значи (според представител на Роскомнадзор, представен от " Интерфакс " ), че компанията " Мач груп " е предоставила нужната за използването на закона информация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР