Руският комисар по правата на човека Татяна Москалкова нарече неприемливо

...
Руският комисар по правата на човека Татяна Москалкова нарече неприемливо
Коментари Харесай

Руският омбудсман предупреди да не бъдат измъчвани задържаните за нападението край Москва

Руският комисар по правата на индивида Татяна Москалкова назова недопустимо потреблението на изтезания против арестувани , заяви организация ТАСС във вторник.

Тя приказва след публикуването на видеозаписи, показващи разпит на обвинени за офанзивата предходната седмица в концертната зала " Крокус Сити " край Москва, при която бяха убити минимум 139 души и отговорността, за която.

На един от обвинените стрелци по време на разпита и четиримата имаха забележими пострадвания, когато се явиха в московския съд в неделя. Кремъл отхвърли коментар в понеделник на въпрос дали са били изтезавани.

" Въпреки обстоятелството, че задържането на нарушители може да бъде доста сериозно и наказателното законодателство планува, че дейностите, подхванати по време на арести, които предизвикват щета, не водят до отговорност, е безусловно недопустимо да се ползват изтезания върху арестувани и обвинени ", сподели Москалкова.

Тя добави, че всички процесуално-следствени дейности би трябвало да се правят по законов ред.

Руската конституция не разрешава изтезанията и Русия също е част от Конвенцията на Организация на обединените нации против изтезанията.
 Путин: Знаем кой е стрелял, в този момент желаеме да знаем поръчителя
Путин: Знаем кой е стрелял, в този момент желаеме да знаем поръчителя

" Радикални ислямисти " направили нападението в Москва, само че и Киев е виновен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР