Руският изтребител се е приближил само на метър и половина

...
Руският изтребител се е приближил само на метър и половина
Коментари Харесай

С-27 се приближи на 1.5 м от US самолет над Черно море

Руският изтребител се е доближил единствено на метър и половина и е минал тъкмо пред американския аероплан. Това уточни в изказване Държавният департамент на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ние призоваваме Русия да прекрати тези рискови дейности, които усилват риска от неверна преценка и основават заплаха както за екипажа на двете страни, по този начин и за въздушен конфликт ", се показва в изказването.

Пресслужбата на съветското министерство на защитата заяви нощес, че съветски изтребител Су-27, спазвайки всички правила на сигурност, е прехванал над Черно море разследващ аероплан ЕР-3Е Ариес на американските военноморски сили, който се е движел към границата на Русия, съобщи ТАСС.

Инцидентът е станал през вчерашния ден по обед, като в неутрални води е бил видян американският аероплан, идващ се към границата на съветското въздушно пространство. След като американският аероплан е трансформирал курса си настрана от въздушното пространство на Русия, съветският изтребител, който го е придружавал по време на прехващането, се е върнал на летището, откъдето е изхвърчал, заяви съветското МО.

Пресслужбата на Шести флот на американските военноморски сили заяви на собствен ред, че прехващането е станало по небезопасен метод, защото съветският изтребител с изключение на, че се доближил на към 1,5 метра от американския аероплан, му пресякъл и територията.

Прехващането е траяло 2 часа и 20 минути.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР